ВАРТО ВІДМОВЛЯТИСЯ ВІД ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ?

Багато років користь і шкода борошняних виробів викликають палкі суперечки. Деякі люди продовжують вважати, що хліб – усьому голова, але абсолютна більшість схиляється до того, що крім зіпсованих зубів і фігури, борошно приносить багато інших серйозних проблем для нашого організму. Чи так це насправді?

ЧИМ ШКІДЛИВІ борошняні вироби для ОРГАНІЗМУ

Розглядаючи те, як продукти з борошна впливають на організм, потрібно відзначити, що хліб, солодка випічка, макарони несуть за собою ряд негативних факторів, які неодмінно треба враховувати при складанні раціону харчування:

• Швидке збільшення ваги
Якщо регулярно вживати булочки і тістечка, то з плином часу організм втрачає здатність справлятися з поглинанням цукру і починає переробляти вуглеводи в жири, які миттєво відкладаються в підшкірній жировій клітковині. Набрати вагу в такій ситуації можна досить швидко, а ось скинути її потім буде набагато важче.

• Непереносимість глютену
Шкода від борошняної продукції для організму може полягати у великій кількості клейковини – рослинного білка, який міститься в звичайному борошні. Якщо людина страждає непереносимістю глютену, то вживання хліба для нього може обернутися діареєю, здуттям живота, ураженням зубів і щитовидної залози.

• Алергія
Сучасні рецептури випічки передбачають використання консервантів, які становлять небезпеку для людей, схильних до алергічних реакцій. Часто алергія розвивається поступово, даючи про себе знати кашлем, задишкою, сверблячкою, висипаннями на шкірі.

• Захворювання шлунково-кишкового тракту
Зловживання борошняними виробами порушує мікрофлору кишечника, перешкоджає переробці поживних речовин і відтворення корисного холестерину, а це поступово призводить до порушення функцій шлунково-кишкового тракту. Шкода мучного і солодкого для організму проявляється у вигляді закрепів, кольок, хворобливих відчуттів у зоні живота.

• Діабет
Вживання солодкої випічки сприяє різким стрибкам інсуліну, що виникають при підвищенні глюкози в крові. Подібні речі з часом можуть стати причиною розвитку цукрового діабету 2-го типу.