🍓«Глюкоза та крохмаль»🥔
Під час карантину важливо підтримувати рівень вітамінів в організмі, тому аби не купувати вітаміни в аптеці, пропонуємо Вам корисні поради від ФХМ, як зберегти в овочах їхні властивості.
🥦Глікемічний індекс більшості овочів збільшується в процесі приготування – тобто чим довше продукт варився або смажився, тим швидше з нього засвоюється цукор. Це відбувається через часткове руйнування складних вуглеводів – вони стають більш доступними для перетравлення.
🍆Наприклад, глікемічний індекс свіжих кабачків – 15, а смажених – вже 75. Скакання рівня глюкози небажані в першу чергу для людей з цукровим діабетом або його ризиком.
🥗Щоб уникнути неприємних наслідків, вживати овочі слід сирими або злегка обробленими, але хрусткими.
🥘Варити їх краще за все кілька хвилин в невеликій кількості води і обов’язково на сильному вогні – так їх глікемічний індекс підвищиться незначно і продукти не залишать у воді занадто багато корисних речовин.